Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de joi, 9 aprilie 2009, începând cu ora 18.00, a avut loc ultima conferinţă din Postul Mare organizată de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Galaţi (ASCOR Galaţi), avându-l ca invitat pe Pr. Prof. Dr. Daniel Benga, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Conferinţa s-a desfăşurat în sala Diaconia din cadrul Episcopiei Dunării de Jos, unde părintele profesor Daniel Benga a vorbit tinerilor studenţi, liceeni, seminarişti şi masteranzi despre “Lumina Sfintei Treimi sau frumuseţea lui Dumnezeu”.

Seria conferinţelor din Postul Mare, care a avut ca generic “În lumina Învierii Domnului”, are ca scop conştientizarea importanţei perioadei pascale şi pregătirea mai profundă pentru primirea luminii Învierii, a tuturor tinerilor creştini din mediul universitar şi liceal.

Seria acestor conferinţe a fost deschisă la începutul lunii martie de PS Casian, Episcopul Dunării de Jos, prin meditaţia “Tinerii, în lumina Învierii Mântuitorului Hristos”, apoi continuate de ceilalţi invitaţi pe aceeaşi tematică: “Împreună cu Sf. Isac Sirul, pe calea postului şi a rugăciunii”, “Buna Vestire întru mântuire”, “Prin pocăinţă spre înviere”.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook