Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În aproximativ 50 de parohii din judeţele Galaţi şi Brăila au avut loc astăzi, 5 aprilie 2009, vizite pastorale şi acţiuni filantropice. Reprezentanţii Centrului eparhial şi ai protopopiatelor din cadrul Episcopiei Dunării de Jos au oferit persoanelor aflate în dificultate cărţi de rugăciune, lucrări cu conţinut duhovnicesc şi icoane.

Cu prilejul vizitelor pastorale de astăzi, delegaţii eparhiali au discutat cu preoţii şi cu membrii consiliilor parohiale despre stadiul de punere în aplicare a programelor liturgice, educaţionale şi filantropice dedicate Anului comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare şi al celorlalţi Sfinţi Capadocieni. De asemenea s-a discutat şi despre modul de implementare a proiectului catehetic naţional “Hristos împărtăşit copiilor”.

O altă temă abordată în cadrul discuţiilor de astăzi a fost organizarea, în perioada 2-3 mai, a festivităţilor dedicate proclamării cinstirii şi introducerii în cultul Bisericii Ortodoxe Române a Sfântului Atanasie, Patriarhul Constantinopolului, care a trăit vreme de 12 ani la Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook