Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, o delegaţia a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar patriarhal, a adus în seara zilei de 18 aprilie a.c., cu un avion special, Lumina Sfântă venită în chip minunat pe Sfântul Mormânt de la Ierusalim.

Delegatul Episcopiei Dunării de Jos, pc arhim. Daniil Oltean, a fost prezent la Aeroportul Otopeni şi a preluat acest dar preţios şi pentru creştinii din Episcopia Dunării de Jos, pe care Preasfinţitul Episcop Casian l-a împărtăşit în Catedrala Episcopală slujitorilor din întreaga eparhie pentru a fi dus la fiecare biserică şi oferită tuturor credincioşilor prezenţi la slujba Învierii Domnului.

In timpul slujbei de Înviere, Preasfinţitul Casian a oferit Lumina Sfântă clerului si credincioşilor prezenţi la Catedrala episcopală.

Evenimentul are o semnificaţie deosebită fiind direct legat de faptul că anul acesta se împlinesc 650 de ani de la recunoaşterea oficială a Mitropoliei Ţării Româneşti şi de la trecerea la Domnul a Sfântului Grigorie Palama, teolog al Luminii harului ceresc, ale cărui sfinte moaşte vor fi aduse la Bucureşti pentru a fi venerate între 29 aprilie şi 1 mai, iar apoi se vor afla la Catedrala Episcopală din Galaţi, între 1-4 mai 2009, cu prilejul proclamării cinstirii în Biserica Ortodoxă Română a Sfântului Patriarh Atanasie al Constantinopolului, care a păstorit creştinii de la Dunărea de Jos între anii 1642-1653.

Lumina Sfânta este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an, de Sfintele Paşti, la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30-14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook