Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În noaptea dintre 18-19 mai 2009, la Catedrala Episcopală din Galaţi s-a săvârşit slujba de Înviere de către PS Casian al Dunării de Jos, înconjurat de clerul catedralei, în prezenţa a peste 10.000 de credincioşi.

Sunetele de clopot au anunţat la miezul nopţii momentul, aşteptat cu atâta emoţie de către credincioşi, al oferirii, de către ierarhul locului, a Luminii Sfinte primite în seara aceleiaşi zile, prin delegaţia trimisă de către Patriarhia Română, direct de la biserica “Învierii Domnului” din Ierusalim. La chemarea “Veniţi de luaţi lumină!” au răspuns cu bucurie şi lacrimi în ochi miile de creştini care au umplut atât esplanada Catedralei, cât şi întreaga stradă Domnească.

În cuvântul său, Preasfinţitul Episcop Casian a arătat semnificaţia duhovnicească a acestui moment unic al aducerii în Patriarhia Română, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, a Sfintei Lumini care se împărtăşeşte în chip minunat, în Sâmbăta Mare, tuturor celor prezenţi la biserica Mormântului “celui de viaţă dătător” al Mântuitorului Hristos de la Ierusalim. De asemenea, Preasfinţia Sa a remarcat osârdia, nevoinţa, organizarea şi mobilizarea exemplare ale slujitorilor din toate laturile eparhiei, care au primit, într-un timp foarte scurt, Lumina Sfântă şi au dus-o în toate bisericile pentru a o împărtăşi credincioşilor, ca un neaşteptat, dar atît de binecuvântător şi minunat dar de la Dumnezeu.

După încheierea slujbei Canonului Învierii, în Catedrala episcopală a fost săvârşită Sfânta Liturghie pascală la care a luat parte un număr impresionant de credincioşi, printre care şi reprezentanţii autorităţilor locale. Biroul de Presă şi Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook