Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În dimineaţa zilei Învierii Mântuitorului,  creştinii şi creştinele privaţi de libertate din Penitenciarul Galaţi au avut bucuria de a se ruga şi a se întâlni cu PS Episcop Casian. Această vizită se înscrie în programul tradiţional al ierarhului Dunării de Jos din ziua întâi a praznicului Sfintelor Paşti.

Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de către conducătorul instituţiei, magistratul Valeriu Ţugui şi pc pr. capelan Ioniţă Obreja, care au relatat ierarhului locului despre entuziasmul participării la slujba din noaptea Învierii, la care s-a adăugat şi bucuria primirii de către toţi deţinuţii a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim.

După slujba de binecuvântare, PS Episcop a adresat un cuvânt pascal celor câteva zeci de deţinuţi prezenţi la acest moment de suflet desfăşurat în curtea penitenciarului, după care a vizitat celulele deţinuţilor încurajându-I şi îndemnându-I să-şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hrisos Cel Înviat din morţi, ca pe cel mai de preţ dar de la Dumnezeu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook