Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 12 aprilie 2012, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a fost săvârşită, conform rânduielii liturgice din Biserica Ortodoxă, slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, în cadrul căreia a fost sfinţit Sfântul Agneţ, din care se va pregăti şi se va păstra, pe Sfânta Masă, în tot timpul anului, Sfânta Împărtăşanie ce va fi oferită celor bolnavi şi copiilor.

La finalul Dumnezeieştii Liturghii a fost împlinită şi rânduiala spălării picioarelor de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de clerul Catedralei Arhiepiscopale şi numeroşi credincioşi gălăţeni.

Ca în fiecare an, protagoniştii acestui ritual au fost 12 copii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, proveniţi din familii foarte sărace, marginalizate social sau aflaţi în centre de plasament.

La momentul cuvenit, cei 12 copii au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine, după care, urmând îndemnului Mântuitorului Iisus Hristos, Înaltpreasfinţia Sa, încins cu ştergar s-a plecat pentru a spăla  picioarele celor 12 „mici ucenici”, oferindu-le în mâini făclii aprinse. Pe lângă binecuvântarea lui Dumnezeu, copiii au primit încălţăminte şi îmbrăcăminte nouă, precum şi alte ajutoare de primă necesitate.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook