Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

A devenit o tradiţie în Arhiepiscopia Dunării de Jos ca, în Duminica Sfintei Cruci să fie organizate ample manifestări pastoral-misionare şi social-filantropice, desfăşurate de către parohiile din eparhie, prin implicarea preoţilor şi a credincioșilor din consiliile şi comitetele parohiale, în cadrul unor instituţii sociale - spitale, aziluri de bătrani, camine de copii, penitenciare - înţelese ca prelungire a puterii izvorâte din razele Sfintei Cruci de la Sfintele Altare către altarele vii, fraţii şi surorile aflaţi în boală, în suferinţă şi în lipsuri.

1. La Catedrala Arhiepiscopală a Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a participat la  procesiunea cu racla ce adăposteşte o părticică din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al eparhiei, procesiune ce a fost urmată de rânduiala specială de scoatere a sfintei cruci spre închinare.

La Sfânta Liturghie au participat şi persoanele cu dizabilităţi care provin din cadrul comunităţilor cu deficienţe de auz şi nevăzători sau dintre persoanele cu handicap din diferitele fundaţii, centre de zi sau permanente care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul municipiului Galaţi, slujba fiind transpusă şi în limbajul mimico-gestual.

2. La Spitalul „Elena Doamna“ după săvârşirea Sfintei Liturghii a fost oficiată Taina Sfântului Maslu pentru bolnavii internaţi aici. La slujbă au participat şi o parte din cadrele medicale, precum şi numeroşi credincioşi. La finalul acesteia, slujitorii au vizitat bolnavii în saloanele lor, ungându-i cu untdelemn sfinţit şi oferindu-le atât asistenţă religioasă, cât şi daruri de alimente şi fructe.

3. Vizită filantropică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Doctori fără de Arginţi, Chir şi Ioan“ din Galaţi. Parohia „Sinţii Martiri Brâncoveni“ din Galaţi, a pregătit un număr de 100 pachete cu alimente și dulciuri pentru copiii internaţi în acest spital. După săvârşirea Sfintei Liturghii, preoţii, însoţiti de o parte din membrii Consiliului şi Comitetului parohial, cu acceptul conducerii spitalului, au vizitat bolnavii în saloanele lor oferindu-le darurile aduse, încurajând şi binecuvântând atât copiii şi părinţii lor, cât şi cadrele medicale.

În toate sfintele lăcaşuri din Eparhia Dunării de Jos, preoţii au îndemnat credincioşii, ca prin rugăciune şi efort duhovnicesc personal, toţi cei aflaţi în suferinţă să-şi poarte crucea cu mulţumire şi, în acelaşi timp, cei ce au posibilităţi să le ofere sprijinul după râvna şi puterea lor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook