Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Urmând rânduielilor canonice şi prevederilor Statutului pentru Organizarea şi Funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, 3 tineri teologi împreună cu viitoarele soţii au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei.

Evenimentul, devenit deja o tradiţie în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc în data de 30 aprilie 2015 în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial.

Alături de aceşti tineri au fost prezenţi părinţii lor şi viitorii naşi, chezaşi ai trăiniciei viitoarelor familii şi exemplu demn de urmat în parohiile unde vor fi numiţi.

Adresându-se celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat importanţa prezenţei părinţilor în viaţa tinerilor ca temei al binecuvântării unei noi familii: „Este binecuvântare de la Dumnezeu şi o mare bucurie pentru noi când vedem tinerii teologi însoţiţi de viitoarele lor soţii că vin la Arhiepiscopie pentru a primi binecuvântarea întemeierii unei noi familii. Bucuria este şi mai mare atunci când tinerii vin însoţiţi de părinţii lor, pentru că rugăciunile părinţilor întăresc temeliile caselor copiilor! Ei sunt temeiul binecuvântării noii familii!

Aşadar, o familie creştină se întemeiază mai întâi cu ajutorul lui Dumnezeu prin învoirea şi acceptul părinţilor şi apoi prin actul de binecuvântare care precede săvârşirea Tainei Sfintei Cununii.

Le dorim să aibă familii întemeiate pe dragoste, pe fidelitate şi pe tradiţia frumoasă, creştinească şi românească spre binele lor, al Bisericii şi al neamului nostru!“.

Invitaţi să ia cuvântul, tinerii prezenţi au arătat că sunt foarte conştienţi de importanţa binecuvântării lui Dumnezeu ca temelie a viitoarei familii şi de slujirea la care sunt chemaţi în Biserică.

Binecuvântarea de căsătorie dată tinerilor de către ierarhul locului este o condiţie pentru hirotonia întru diacon sau preot.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook