Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 7 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a desfășurat în localitatea Brăhăşeşti din judeţul Galaţi, ediţia a VI-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”.

Este deja o tradiție ca în duminica Sfântului Ioan Scărarul să se desfășoare această întrecere de fotbal, rezervată copiilor din ciclul gimnazial din cuprinsul protopopiatului Nicorești.

Activitatea sportivă a fost organizată de Protoieria Nicorești în colaborare cu Școala Gimnazială din Brăhăşeşti în contextul Anului omagial al satului românesc și al serbării în data de 8 aprilie a Zilei Internaționale a Romilor.

Evenimentului a avut loc în Sala de sport a școlii din comuna gălățeană Brăhășești și adunat laolaltă copii din parohiile: Hânțești, Țepu, Ghidigeni, Toflea, Brăhășești, Priponești, Ciorăști, Tecucel, Poșta Berheci și Gohor.

Prin implicarea preoților și a profesorilor de sport au fost prezenți la competiția sportivă, peste 150 de copii, grupați în opt echipe de fotbal. Pe lângă echipele formate au venit și alţi copii din satele sus-menționate pentru a-şi susține favoriții.

De menționat este și faptul că, în cuprinsul protopopiatului Nicorești sunt numai parohii rurale, iar pentru micuții fotbaliști prezența lor într-o sală de sport a fost o adevărată sărbătoare.

Scopul competiției a fost acela de a promova tinerii din satul românesc, dar și de exprimare a toleranței, diversității culturale şi a respectului reciproc pentru buna conviețuire a tuturor cetățenilor, indiferent de apartenența etnică.

La final, toate echipele au fost premiate cu diplome, cupe, medalii, iconițe, revista „Călăuza ortodoxă“ a Eparhiei Dunării de Jos şi dulciuri în valoare de 1500 lei, toate oferite de Protoieria Nicorești.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook