Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Joia cea Mare a Săptămânii Sfintelor Pătimiri, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a fost săvârşită, conform rânduielii liturgice din Biserica Ortodoxă, slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, în cadrul căreia a fost sfinţit Sfântul Agneţ, din care se va pregăti şi se va păstra, pe Sfânta Masă, în tot timpul anului, Sfânta Împărtăşanie ce va fi oferită celor bolnavi şi copiilor.

Cu acest prilej, foarte mulți copii și credincioși participanți la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

Întrucât în acest an, chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian s-a aflat la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, unde a avut loc slujba de sfinţirea a Marelui Mir, săvârşită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, rânduiala spălării picioarelor de la Galaţi a fost oficiată de preacuviosul părinte Antonie Ispas, eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi.

La finalul Dumnezeieştii Liturghii, părintele protosinghel Antonie s-a încins cu ştergar şi a spălat picioarele a 12 copii, după care le-a oferit făclii aprinse.

În acest an, beneficiarii acestei rânduieli-ritual au fost 12 copii din localitățile Plevna și Rediu din județul Galați, cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, proveniţi din familii cu posibilități materiale reduse.

Pe lângă binecuvântarea lui Dumnezeu, copiii au primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, încălţăminte şi îmbrăcăminte nouă, precum și cărți de rugăciune și iconițe cu chipul Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Activitatea cu caracter social-filantropic şi misionar din Joia cea Mare a fost organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos în parteneriat cu filiala gălăţeană „Sfântul Apostol Andrei“ a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook