Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, la Mănăstirea Cârlomăneşti, închinată „Sfântului Nicolae şi Sfinţilor Martiri Brâncoveni“, elevii din programul de catehizare „Hristos împărtăşit copiilor“, de la Protoieria Tecuci, au fost găzduiţi în tabăra de vară, în cadrul căreia alături de preoţii din parohiile Lieşti, Buceşti şi Iveşti, au fost răsplătiţi pentru participarea lor la programul parohiei lor.

Elevii au descins la timp de rugăciune la mănăstirile Cudalbi, Adam, biserica de lemn din Cerţeşti şi la Mănăstirea Cârlomăneşti.

La Mănăstirea Cârlomăneşti elevii, alături de preoţi, au participat la programul liturgic dând răspunsurile de la strană.

Echipa de pictori ce executa pictura în frescă din pridvorul paraclisului mănăstirii au susţinut tema practică în faţa copiilor de la cercul de pictură din Lieşti, care de patru ani participă cu icoanele lor la concursurile naţionale de pictură.

Părintele Varsanufie, vieţuitorul mănăstirii, a prezentat copiilor o lecţie practică privind începutul stupăritului.

Participarea la activităţi sportive şi ale trapezei mănăstirii au dat ocazia copiilor să participe cu entuziasmul lor la programul mănăstirii.

Timpul petrecut la Mănăstirea Cârlomăneşti este un câştig duhovnicesc pentru copii şi oferă posibilitatea cunoaşterii mai bine a locurilor de formare duhovnicească din Arhiepiscopie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook