Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena ne atrage atenţia asupra importanţei covârşitoare a apostolatului laic în Biserică, după modelul acestor doi mari Sfinţi Împăraţi întocmai cu Apostolii. Implicaţi în ultimii şase ani în programele catehetice naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“ şi „Alege Şcoala!“, s-au evidenţiat zeci de mii de copii şi tineri prin lucrări concrete în Biserică în cadrul concursurilor „Copiii învaţă iubirea lui Hristos“, „Şcoala din pridvorul Bisericii“, „În Biserică şi în Şcoală – educaţie pentru viaţă“ şi „Bucuria de a fi creştin“.

Urmându-şi tradiţia de activitate misionară în rândul tinerilor, parohia Viziru de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos,  a organizat anul acesta a XVII-a ediţie a taberei de vară cu tema generală „Redescoperirea valorilor tradiţionale ale spiritualităţii româneşti“. Tabăra de anul acesta îşi propune să formeze lideri şi animatori de grup care să dezvolte lucrarea apostolatului laic în rândul tinerilor din mediul rural. În acest sens, pe lângă cei peste 70 de tineri din parohie implicaţi în activitatea Centrului Pilot de Tineret Viziru au fost invitaţi un număr de 50 de tineri din Arhiepiscopia Dunării de Jos, care au fost pregătiţi teoretic şi practic în vederea dobândirii de competenţe în domeniul voluntariatului. Ca în fiecare an, tabăra de vară are un program şi pentru copiii din parohie de ciclul primar şi gimnazial ce îmbină rugăciunea cu programele de odihnă activă. Dimineaţa se săvârşeşte Utrenia şi Sfânta Liturghie, după micul dejun se desfăşoară activităţi culturale: muzică psaltică, icoană pe sticlă, poezie, teatru religios şi artizanat; activităţi sportive şi recreative, concursuri, iar seara se săvârşeşte Vecernia şi Paraclisul Maicii Domnului.

Duminică, 11 august, atât credincioşii, cât şi participanţii la tabară s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a Înaltpreasfiţitului Părinte Arhiepiscop dr. Casian, care a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost rostite de către tinerii participanţi la tabăra de vară.

Slujba s-a încheiat cu o agapă la care au participat tinerii implicaţi în desfăşurarea taberei de vară.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook