Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 1-4 septembrie 2016 se va desfăşura la Bucureşti „Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox“, un eveniment cu participare naţională şi internaţională, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de Arhiepiscopia Bucureştilor, împreună cu Patriarhia Română.

La eveniment vor participa şi 80 de tineri din cele două judeţe ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila.

În acest context, în data de 24 august 2016, la Centrul eparhial a avut loc o primă întâlnire consultativă cu 40 de tineri, reprezentanţi ai judeţului Galaţi, implicaţi real în activităţi educaţionale şi social-filantropice, în parohiile din care provin.

La întrunirea prezidată de către Chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, au participat şi slujitori ai Centrului eparhial, protoierei, preoţi slujitori cu activitate deosebită în rândul tinerilor şi profesori de religie.

Cu acest prilej, au fost prezentate obiectivele majore ale Întâlnirii Internaţionale a Tineretului Ortodox, şi s-au stabilit formele de pregătire şi modalităţile de implicare a tinerilor gălăţeni în programul propus de Patriarhia Română, la respectivul eveniment.

O întrunire similară va fi organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos  şi cu delegaţia de tineri care va reprezenta, la Bucureşti, judeţul Brăila.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook