Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Manifestările pastoral-misionare dedicate Sfântului Ierarh Nicolae au continuat în Brăila la Penitenciar, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a purtat în procesiune racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nicolae şi icoana cu o părticică din moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul.

După încheierea momentului duhovnicesc de la Penitenciar, cele două odoare sfinte au fost aduse la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, unde au fost întâmpinate de peste 100 de preoţi din Galaţi şi Brăila, de copii şi tineri ai şcolilor şi liceelor brăilene, majoritatea participanţi la proiectul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, precum şi de credincioşi de toate vârstele.

Procesiunea „Călători pe calea sfinţilor“ a continuat, de la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ pe Calea Călăraşilor până la biserica ce se află sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae.

Aici, Chiriarhul Dunării de Jos Jos a săvârşit slujba Vecerniei şi a Litiei, după care a oferit credincioşilor spre închinare raclele cu sfintele odoare.

Acestea au fost aşezate pe un baldachin special amenajat pe esplanada din faţa bisericii, unde vor rămâne până la sfârşitul manifestărilor duhovniceşti prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în municipiul Brăila.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook