Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La înălţătorul Praznic al Naşterii Domnului, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către un sobor de preoţi şi diaconi, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi din oraş şi din municipiu, care au avut prilejul de a mulţumi lui Dumnezeu pentru darurile duhovniceşti de care s-au învrednicit în acest an şi de a asculta cuvântul de învăţătură rostit de Chiriarhul Dunării de Jos, care a arătat tainica şi sfântă legătură dintre copii şi dumnezeiescul Prunc de la Betleem.

Între credincioşi s-au aflat şi elevi cu rezultate deosebite la învăţătură, precum şi tineri studenţi de la mai multe facultăţi din ţară.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a hirotonit pe diac. Emanuel Bujoi întru preot, pe seama parohiei Romanu din Protopopiatul Brăila, iar pe tânărul teolog Petru Rareş Bucur, întru diacon.

După tradiţie, jertfa de la Sfântul Altar a fost prelungită la altarul semenului aflat în suferinţă.

În semn de solidaritate cu persoanele marginalizate social, cu persoanele fără adăpost şi cu refugiaţii aflaţi în Galaţi, Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei au oferit, prin cantinele sociale, o masă caldă de Crăciun.

În acelaşi duh de iubire faţă de aproapele, au fost oferite pachete cu hrană calddă la cele 80 de persoane fără adăpost din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna“ din municipiul Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook