Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

În acest context, la împlinirea a 27 de ani de la jertfa eroilor martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat o slujbă de pomenire în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

Momentul liturgic din locaşul de cult a fost urmat de ceremonialul religios şi de evocare a celor ce şi-au sacrificat viaţa pentru eliberarea poporului român de sub opresiunea regimului ateo-comunist, la monumentul martirilor Revoluţiei din Cimitirul „Eternitatea“.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor militarilor, jandarmilor, autorităţilor gălăţene, ai asociaţiilor locale de revoluţionari şi, mai ales, a membrilor familiilor martirilor.

La final a avut loc ceremonialul depunerii de coroane la monumentul martirilor Revoluţiei din 1989 şi defilarea Gărzii de Onoare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook