Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele premergătoare slăvitului Praznic al Naşterii Domnului, mai multe grupuri de colindători din Galaţi şi Brăila au dorit să-l colinde pe chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Astăzi, 23 decembrie 2020, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, ierarhul Dunării de Jos a fost colindat de Corul militar al Garnizoanei Brăila şi elevi din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi.

După ce membrii fanfarei militare din Garnizoana Brăila au participat la ceremonialul depunerii jurământului de către un nou contingent militar la sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată ”Sf. Ap. Andrei”,aceştia au dorit să vină şi la Catedrala Arhiepiscopală pentru a-l colinda pe chiririarhul Dunării de Jos.

Într-o deosebită armonie, Corul Garnizoanei Brăila a interpretat colinde tradiţionale româneşti, militarii acestui cor fiind cei care, după tradiţie, deschid sărbătorile la Bobotează, cântând troparele, alături de preoţimea brăileană.

La eveniment au fost prezenţi, comandantul Garnizoanei Brăila, domnul general de Brigadă Vasile Ionescu, domnul generalul în rezervă Mihai Tofan, slujitori din administraţia eparhială, cei doi preoţi militari de la Galaţi şi Brăila, precum şi alţi credincioşi.

În continuare, Părinte Arhiepiscop a mulţumit militarilor brăileni pentru credinţa, devotamentul, seriozitatea, loialitate şi profesionalismul cu care aceştia îşi slujesc ţara, precum şi pentru efortul depus în păstrarea şi promovarea valorilor şi tradiţiilor autentice creştine.

În semn de recunoştinţă şi de apreciere pentru activitatea desfăşurată în cadrul Garnizoanei Brăila, domnului general de brigadă Vasile Ionescu a primit din partea ierarhului Dunării de Jos, încă de anul trecut, Ordinul eparhial „Vrednicia andreiană“.

La final, ierarhul Dunări de Jos i-a binecuvântat pe militarii prezenţi şi le-a oferit daruri.

Tot astăzi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a fost colindat şi de un grup de elevi de la Seminarul Teologic Orotodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi.

Tinerii elevi seminarişti au interpretat colinde strămoşeşti, iar la final Părintele Arhiepiscop a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere în care a evidenţiat bucuria pe care tinerii creştini o împărtăşesc în aceste zile semenilor prin frumoasele colinde româneşti.

Elevii au primit daruri din partea Părintelui Arhiepiscop şi au mulțumit pentru grija părintească arătată permanent.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook