Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Dorind a veni în sprijinul copiilor aflaţi în dificultate, în urma plecării unui numar mare de părinţi in strainatate, Sectorul Social – Misionar din cadrul Episcopiei Dunarii de Jos în colaborare cu Consiliul Local Galaţi, a obţinut din partea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, respectiv Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POS DRU), avizul favorabil pentru infiinţarea Centrului  multifuncţional de servicii sociale “Speranţa”, din cadrul Programului Phare 2006/018-147.04.02 ,,Coeziune economică şi Socială”-Servicii Sociale, proiect în valoare de 220.000 Euro.

Totodată, pentru buna desfasurare a activităţilor din cadrul Centrului multifuncţional s-a obţinut şi o finanţare, în valoare de 670.000 lei, alocaţi din Fondul Naţional de Solidaritate.

Centrul va fi construit în incinta Asociaţiei Filantropice Creştin Ortodoxe Sf. Vasile cel Mare şi va avea ca şi grup ţintă un număr de 30 de copii cu vârstă cuprinsă între 6 şi 15 ani, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

Dintre activităţile centrului amintim: activitati educative extraşcolare (meditaţii la materiile scolare la care copiii prezintă dificultăţi de adaptare / asimilare şi jocuri educative); activităţi recreative şi de socializare / integrare adecvate grupului şi anume jocuri cu rol socializator, excursii, petreceri, aniversari şi activităţi orientate spre dobândirea unor deprinderi de bază pentru o viaţă sănătoasă igienă zilnică şi oferirea unei alimentaţii sănătoase.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook