Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul Episcopiei Dunării de Jos, începând cu 1 ianuarie 2009, se derulează patru noi proiecte asistenţă socială şi consiliere psihologică pentru copii şi vârstnici. Proiectele respective au fost iniţiate, cu binecuvântarea PS Episcop Casian, de către Sectorul social-misionar al Centrului eparhial – Galaţi, în colaborare cu Consiliul Municipal, cu finanţare de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Familiei şi din proiecte PHARE. Respectivele centre sociale vor funcţiona în municipiul Galaţi, trei fiind destinate copiilor şi unul persoanelor vârstnice, având, pentru început, 140 de beneficiari, urmând ca numărul acestora să crească la 300.

Cele trei centre pentru copii vor avea 90 de asistaţi proveniţi din familii plecate în străinătate la muncă, precum şi din familii sărace, care vor beneficia de servicii educaţionale, consiliere psihologică şi asistenţă socială, dar şi masă la cantinele ce vor fi deschise.

În centrul pentru persoane vârstnice, cele 50 de persoane selectate vor primi consiliere psihologică şi socială, dar şi îngrijire şi realizarea de menaj la domiciliu, o dată pe săptămână, de către personalul angajat al centrului. Bătrânii vor avea la dispoziţie şi o sală de club, unde vor putea socializa şi petrece timpul liber.

De asemenea, centrele respective vor acorda servicii medicale pentru persoanele cu venituri reduse. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la suma de 4.000.000 lei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook