Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 23 ianuare 2013, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc etapa eparhială a Concursului Naţional „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice“.

Concursul s-a adresat elevilor din clasele a IX-a – a XII-a de la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, dar şi studenţilor şi masteranzilor de la Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din municipiu şi a debutat prin participarea profesorilor şi concurenţilor la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala arhiepiscopală, după care, în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a avut loc concursul propriu-zis.

În aceeaşi locaţie din incinta Centrului eparhial a fost organizată şi o expoziţie de carte teologică din scrisul Părintelui Dumitru Stăniloae.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţia Sa şi-a exprimat bucuria că „nu doar elevii şi tinerii studenţi, ci şi slujitorii şi credincioşii au marea şansă de a se călăuzi spre Hristos cu învăţăturile luminoase pe care Părintele Stăniloae le-a preluat de la Sfinţii Părinţi şi le-a adus mult mai aproape de înţelesurile noastre. O singură frază poate rezuma ceea ce trebuie să facem spre binele nostru în anul închinat de Sfântul Sinod, Părintelui Stăniloae: am cunoscut pe Hristos ca Lumină sau ca sensul pozitiv suprem al lumii şi al oamenilor“.

Secţiunea seminarială a stat sub genericul „Viaţa şi opera Părintelui Dumitru Stăniloae“, fiind tratată de 13 elevi seminarişti, în timp ce tema „Tradiţie şi originalitate în teologia Părintelui Dumitru Stăniloae“ a fost abordată de 9 studenţi şi masteranzi teologi gălăţeni.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook