Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de prăznuire a Sf. Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan a însemnat, pentru cadrele medicale şi micii pacienţi ai Spitalului de Urgenţă pentru Copii, un prilej de mare bucurie duhovnicească, întrucât această instituție medicală din municipiul Galaţi şi-a sărbătorit ocrotitorii.

Acesta este primul spital din judeţul Galaţi căruia i-a fost rânduit un ocrotitor spiritual.

De ziua hramului, în capela contruită în curtea Spitalului un sobor de preoţi din slujirea socială condus de pc pr. Eugen Buruiană, protoiereu de Galaţi, a oficiat Sfânta Liturghie, la care a asistat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

La momentul liturgic cuvenit o parte dintre copii internaţi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos, în prezenţa cadrelor medicale, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene şi a copiilor internaţi aici a săvârşit o slujbă de mulţumire şi parastasul pentru toţi ostenitorii Spitalului de Copii din Galaţi, trecuţi la Domnul.

La final, ierarhul Dunării de Jos a oferit iconiţe tuturor participanţilor la Sfânta Liturghie.

După slujirea liturgică, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, împreună cu preoţii slujitori şi cadrele medicale au vizitat saloanele unde sunt internaţi cei mici, încurajându-i în suferinţă şi oferindu-le daruri.

Piatra de temelie pentru noul lăcaş din incinta Spitalului a fost aşezată de Chiriarhul Dunării de Jos la data de 3 octombrie 2011, pentru ca, la data de 28 noiembrie 2012, în cadrul manifestărilor pastoral-misionare prilejuite de sărbătorirea la Galaţi a Sf. Apostol Andrei, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Corint, şi ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au săvârşit slujba  de binecuvântare pentru începerea slujirii în noua capelă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfinţii Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan“ din Galaţi. Capela spitalului a primit, de asemenea, în dar, ca hram şi ocrotitori, alături de Sfinţii Doctori fără de arginţi, pe Sfinţii Patapie şi Luca al Crimeii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook