Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Biserica Ortodoxă i-a pomenit în ultima zi a lunii ianuarie pe Sf. Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan. Cu această ocazie, Capela Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Galaţi şi-a sărbătorit hramul.

La Sfânta Liturghie oficiată în capela contruită în curtea Spitalului de către un sobor de preoţi din slujirea socială condus de pc. pr. Eugen Buruiană, protoiereu de Galaţi, în prezenţa Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, au particiapt o parte din cadrele medicale ale spitalului, precum şi copiii – pacienţi, însoţiţi de părinţii lor.

La momentul liturgic cuvenit o parte dintre copii internaţi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a arătat că prin rugăciune şi slujire medicală, preoţii şi medicii devin misionari ai sănătăţii: „Una din dimensiunile esenţiale ale slujirii într-un spital ca acesta este misiunea pentru sănătate. În Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Galaţi, devenit şi clinică universitară, se unesc într-un tot organic corpul medical de elită şi un grup de tineri medici rezidenţi, care învaţă cea mai gingaşă parte a medicinei: dragostea şi pasiunea pe care o are o mamă pentru copilul său.

De asemenea, prin rugăciunea din capela spitalului, redescoperim vocaţia de a iubi copiii altora mai mult ca pe proprii copii. Prin aceasta învăţăm să fim misionari ai sănătăţii, mai ales pentru tineri şi copii a căror boală este un semn al suferinţei comune, precum şi sănătatea este un semn şi un dar al bucuriei comune!“.

În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos, în prezenţa cadrelor medicale, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene şi a copiilor internaţi aici a săvârşit o slujbă de mulţumire şi parastasul pentru toţi ostenitorii Spitalului de Copii din Galaţi, trecuţi la Domnul.

După slujirea liturgică, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, împreună cu preoţii slujitori şi cadrele medicale au vizitat saloanele unde sunt internaţi cei mici, încurajându-i în suferinţă şi oferindu-le daruri.

Piatra de temelie pentru noul lăcaş din incinta Spitalului a fost aşezată de Chiriarhul Dunării de Jos la data de 3 octombrie 2011, pentru ca, la data de 28 noiembrie 2012, în cadrul manifestărilor pastoral-misionare prilejuite de sărbătorirea la Galaţi a Sf. Apostol Andrei, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Corint, şi ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au săvârşit slujba  de binecuvântare pentru începerea slujirii în noua capelă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfinţii Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan“ din Galaţi. Capela spitalului a primit, de asemenea, în dar, ca hram şi ocrotitori, alături de Sfinţii Doctori fără de arginţi, pe Sfinţii Patapie şi Luca al Crimeii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook