Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Luni, 27 iulie 2009, ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic şi tămăduitor Pantelimon, credincioşii din Episcopia Dunării de Jos şi-au îndreptat paşii spre Mănăstirea Lacu Sărat, de lângă Brăila, care poartă acest hram. Dis de dimineaţă cei prezenţi au participat la taina Sfântului Maslu rugându-l pe Sfântul Pantelimon, doctorul fără de arginţi, să le dăruiască sănătate şi bucurie. Apoi, începând cu ora nouă, a fost săvărşită sfânta Liturghie de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române împreună cu Preasfinţitul Casian, Chiriarhul eparhiei şi cu un sobor mare de preoţi şi diaconi.

Slujba a fost ţinută în parcul din incinta frumoasei biserici din lemn a mănăstirii, la acest eveniment participând un număr mare de credincioşi şi reprezentaţi ai autorităţilor locale.

După terminarea sfintei Liturghii Preafericitul Părinte Daniel a ţinut un cuvânt de învăţătură, în care l-a arătat pe tânărul Pantelimon ca model de sfinţenie, demn de urmat de către tinerii de astăzi, iar pe mama sa ca model de femeie creştină, care-şi creaşte copilul în frica şi în iubirea lui Dumnezeu. Apoi, Preasfinţitul Casian i-a mulţumit preafericirii Sale, pentru prezenţa şi binecuvântarea de a fi acolo printre credincioşi, la hramul unei tinere şi frumoase mănăstiri de maici.

Tot astăzi a fost sfinţită şi trapeza arhondaricului Mănăstirii Lacu Sărat de către Preafericitul Daniel împreună cu chiriarhul locului.

La final credincioşii au putut lua acasă aghiazmă, de la izvorul din curtea mănăstirii, anafură, iconiţe cu Sfântul Pantelimon  şi câte o mică gustare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook