Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 24 iulie 2009, în Catedrala Episcopală din Galaţi, a fost săvârşită Sfânta  şi dumnezeiasca Liturghie, de către Preasfinţitul Episcop Dr. Casian Crăciun, cu ocazia aniversării a 15 ani de la instalarea Preasfinţiei Sale ca Episcop al Dunării de Jos.

La această slujbă au participat slujitori şi credincioşi din cele două judeţe ale eparhiei, autorităţi şi personalităţi ale urbei gălăţene, care împreună au adus lui Dumnezeu rugăciune de mulţumire şi recunoştinţă pentru toţi aceşti ani de slujire arhipăstorească ai Preasfinţitului Casian. Dupa Sfânta Liturghie, preacuviosul părinte arhimandrit Daniil Oltean, vicarul Episcopiei Dunării de Jos, a transmis un cuvânt de mulţumire Preasfinţutului Casian, din partea tuturor credincioşilor de pe întinsul eparhiei, dând totodată citire şi mesajului de felicitare din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

După cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Casian a săvârşit o rugăciune de pomenire pentru fericitul întru adormire Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române de la a cărui trecere la Domnul se împlinesc doi ani. La final cei prezenţi l-au felicitat pe ierarhul Dunării de Jos, dorindu-i slujire rodnică şi mântuitoare.

Biroul de Presă şi Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook