Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Începând cu luna decembrie 2008, la Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din municipiul Galaţi, a fost demarat un program filantropic prin care se acordă asistenţă psihologică, socială, medicală şi de îngrijire la domiciliu unui număr de 50 de bătrâni care au pensie sub salariul minim pe economie. Proiectul beneficiază de finaţare europeană prin proiectul PHARE „Speranţe pentru vârsta a III-a”, Episcopia Dunării de Jos fiind beneficiar, iar Consiliul Local Galaţi partener în derulare.

Din luna mai 2009, 20 de persoane vârstnice primesc la domiciliu un pachet cu hrană (alimente de primă necesitate), beneficiază de servicii de consiliere psihologică şi medicală, precum şi de îngrijire şi menaj la domiciliu. Începând cu luna iunie 2009, alţi 30 de bătrâni primesc hrană caldă, distribuită la sufertaşe, pentru acasă. De asemenea, toate aceste persoane beneficiază şi de servicii de spălătorie.

Din luna iulie a.c. au fost demarate şi lucrările de finisare şi amenajare interioară ale clădirii aflate în curtea bisericii „Pogorârea Sf. Duh” – Galaţi, clădire ce va deservi ca sediu al Centrului de zi pentru persoanele în vârstă. În luna iunie a.c. au fost finalizate şi procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea mobilierului şi a autoturismului, acestea urmând a fi achiziţionate în cursul lunii iulie. Totodată, precizăm faptul că valoarea ajutoarelor oferite persoanelor asistate în cadrul acestui proiect se ridică, până în momentul de faţă, la suma de 20.000 lei.

Biroul de Presă şi Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook