Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 10 iulie, la Centrul Eparhial din Galaţi, sub preşedinţia Preasfinţitului Episcop Casian al Dunării de Jos, a avut loc Şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial, la care au fost invitaţi să participe şi pc. protoierei din judeţele Galaţi şi Brăila. Întrunirea a avut ca scop analizarea activităţii bisericeşti eparhiale în primul semestru al anului curent din punct de vedere liturgic, pastoral-misionar, cultural-educaţional, social-filantropic şi administrativ.

În cadrul şedinţei au fost analizate: stadiul realizării programului eparhial dedicat Anului comemorativ-omagial închinat Sfântului Vasile cel Mare şi celorlalţi Sfinţi capadocieni; programul liturgic parohial şi frecvenţa credincioşilor la sfintele slujbe; modalităţi practice de întărire a colaborării pc preoţi cu profesorii de religie; modul de derulare în peste 300 de parohii a programului catehetic naţional „Hristos împărtăşit copiilor”; organizarea în parohii a activitatilor dedicate Duminicii Părinţilor şi Copiilor; situaţia patrimoniului cultural mobil; proiectele eparhiale dedicate persoanelor cu dizabilităţi; stadiul implementării programelor sociale, cu finanţare din fonduri europene, dedicate copiilor şi bătrânilor defavorizaţi, aflate în derulare la parohii din municipiul Galaţi; modalităţi de întărire a întrajutorării parohiale.

Chiriarhul Dunării de Jos a prezentat câteva îndemnuri din scrierile Sfântului Vasile cel Mare referitoare la viaţa duhovnicească a preotului şi a familiei sale, precum şi la rolul credincioşilor în Biserică şi societate.

Biroul de Presă şi Comunicare

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook