Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 2 iulie 2009, la Galaţi, PS Părinte Casian, Episcopul Dunării de Jos a săvârşit sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare la biserica ce  poartă acest hram, din cartierul I.C.Frimu. Sfântul locaş se află în costrucţie şi, până la finalizarea acestuia, credincioşii pot participa la slujbele dumnezeieşti în capela construită în curtea bisericii. Slujba arhierească s-a săvârşit afară, lângă biserica în construcţie, în prezenţa a numeroşi credincioşi, preoţi şi diaconi.

În cuvântul său de învăţătură, PS Casian a elogiat vitejia şi sfinţenia marelui voievod român care a stat cu tărie la porţile Moldovei în faţa turcilor, apărând credinţa şi tradiţiile neamului nostru. Deasemenea, ierarhul locului a arătăt cum Ştefan era considerat şi cinstit ca un om al curajului, ctitor de locaşuri sfinte şi apărător al dreptei credinţe, încă din viaţă, nu numai de ai săi ci şi de cei străini.

La final, grupul de copii prezenţi la sărbătoarea hramului, participanţi la programul “Hristos împărtăşit copiilor”, au recitat poezii şi cântece în cinstea Sfântului şi Marelui Voievod al Moldovei. Sărbătoarea s-a încheiat cu participarea slujitorilor şi a credincioşilor la o agapa frăţească.

Biroul de Presă şi Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook