Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 16 iulie 2011, sub preşedenţia Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc la sediul Centrului Eparhial din Galaţi, şedinţa Consiliului Eparhial, în cadrul căreia au fost analizate activităţile bisericeşti desfăşurate în primul semestru al anului 2011.

Programul zilei a debutat cu inaugurarea tipografiei eparhiale „Candela Cuvântului”, amenajată în cadrul Centrului Eparhial, fiind analizată, ca prim punct pe ordinea de zi, oferta pentru completarea liniei tehnologice a acestui nou aşezământ de promovare a culturii şi spiritualităţii creştine.

În prima parte a şedinţei s-au analizat Dările de seamă ale tuturor sectoarelor eparhiale şi protoieriilor pentru prima jumătate a anului în curs. Au fost prezentate principalele activităţi realizate, în perioada ianuarie-iunie, cu prilejul Anului omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română, precum şi programele de perspectivă pentru cea de-a doua parte a anului curent.

S-a prezentat, apoi, situaţia socială dificilă din prezent şi au fost propuse măsuri de prevenire a crizei economice actuale prin măsuri de întrajutorare şi solidaritate creştină, înfiinţându-se patru fonduri de întrajutorare pentru sprijinirea salarizării preoţilor, a şantierelor bisericeşti, a tinerilor studioşi şi a credincioşilor săraci.

În cadrul şedinţei au fost luate în discuţie şi analizate aspecte privind educaţia creştină în şcolile de stat, precum şi pregătirea viitorilor preoţi, profesori de teologie şi asistenţi sociali în chip special a celor care se formează la Departamentul Teologic din cadrul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Totodată, a avut loc numirea noului consilier pentru activităţi misionare şi comunicare media

S-au aflat, de asemenea în atenţia membrilor Consiliului Eparhial şi probleme vizând desfăşurarea activităţilor în cadrul centrelor filantropice de la parohii şi mănăstiri, precum şi luarea de măsuri pentru protejarea şi conservarea bunurilor şi a imobilelor bisericeşti de patrimoniu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook