Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Slujire arhierească la Spitalul „Elisabeta Doamna“ din Galaţi

În ajunul prăznuirii Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia în capela ocrotită de Sfântul Mucenic Pantelimon din cadrul Spitalului de psihiatrie „Elisabeta Doamna“ din Galaţi.

La slujba oficiată la Altarul de vară din curtea instituţiei au participat o parte din cadrele medicale ale Spitalului, pacienţi şi rude ale acestora, precum şi simpli credincioşi din municipiu.

La final, Chiriarhul a oferit celor prezenţi iconiţe şi alte daruri de suflet.

***

Înfiinţată în anul 1877, unitatea este amplasata în zona de nord a oraşului, are structură pavilionară, iar parcul şi aleile din curtea spitalului asigură o atmosferă relaxanta pacienţilor.

Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna“ este trecut în lista ansamblelor de patrimoniu prin arhitectura şi vechimea sa şi prezintă o importanţă culturală şi filantropică deosebită pentru municipiul Galaţi.

Unitatea asigură prestaţii aparţinând specialităţilor psihiatrie adulţi şi copii, tot aici funcţionând şi Centrul de Sănătate Mentala nr. 1.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook