Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 6 iulie 2021, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, s-a desfăşurat la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în cadrul şedinţei Permanenţei Consiliului eparhial o întrunire de lucru cu responsabilii din principalele centre catehetice parohiale din cele opt protopopiate ale eparhiei pentru proiectarea, planificarea şi organizarea programului de tabere pentru elevi din vara acestui an.

La şedinţă au participat şi absolvenţi ai Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi veniţi pentru a primi binecuvântarea chiriarhală necesară continuării studiilor la facultate.

În deschiderea evenimentului, Înaltpreasfinţia Sa a citit Evanghelia zilei şi vieţile sfinţilor pomeniţi astăzi, după care au fost prezentate şi recomandate absolvenţilor seminarişti câteva apariţii editoriale recente.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, încă din anul 2018, în lunile iulie și august, la inițiativa Înaltpreasfinţitul Părinte Casian se desfășoară programul eparhial de tabere pentru elevi intitulat „Vacanţa din pridvorul bisericii“.

Întrunirea de astăzi, desfăşurată în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial, a fost coordonată de ierahul Dunării de Jos şi a avut ca scop evaluarea activităţilor desfăşurate în anii anteriori în cadrul acestui program eparhial de vară dedicat elevilor cu posibilităţi materiale reduse, precum şi organizarea şi desfăşurarea de noi tabere pentru elevi în vara anului 2021.

În cuvântul adresat celor prezenţi, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre nevoia de îndrepatre a vieţii nu după standardele noastre, ci după Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos.

Totodată, ierarhul a apreciat efortul preoţilor în câmpul pastoral-misionar îndreptat către copii şi tineri şi a subliniat nevoia de dedicare şi consecvenţă a preoţilor în pastoraţia tinerilor.

De asemenea, s-a arătat că în cadrul activităţilor ce se vor desfăşura şi care cuprind dialoguri pe teme şi problematici propuse de tineri, programe artistice, jocuri, manifestări creative şi recreative, un rol foarte important trebuie să-l aibă participarea la sfintele slujbe.

În cadrul întâlnirii, au fost identificate tipuri de activităţi religioase, cultural-artistice, filantropice şi recreativ-sportive, iar preoţii participanţi au oferit exemple de bună practică pe care le-au experimentat cu copiii din cadrul grupurilor catehetice parohiale.

Expunerile preoţilor referitoare la activităţile de vacanţă din anii anteriori au creat un real schimb de experienţă benefic autoevaluărilor, dar şi proiectărilor unor activităţi cu mai mare impact educaţional în rândul copiilor şi tinerilor.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook