Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 23 iunie 2009, în ajunul praznicului Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, începând cu orele 18.00, a avut loc sfinţirea Paraclisului cu hramul “Sfinţii Ierarhi Dosoftei şi Nectarie Tumaturgul” de la demisolul bisericii parohiale “Sf. Ioan Botezătorul” din municipiul Galaţi. Slujba a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Episcop Casian al Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa unui număr foarte mare de credincioşi gălăţeni.

Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” din Galaţi a luat naştere la 25 august 1990, iar lucrările de construcţie a bisericii mici s-au finalizat la 12 iunie 1994, când a avut loc şi sfinţirea ei. Doi ani mai târziu s-a aşezat piatra de temelie a bisericii mari, în prezent fiind amenajat pentru slujire, cu toate cele necesare, demisolul acesteia.

Printre ctitorii de seamă ai acestui nou sfânt lăcaş de cult se numără şi stareţul Mănăstirii Sihăstria,preacuviosul părinte arhimandrit Victorin Oanele, care a donat în mare parte mobilierul din stejar sculptat pentru amenajarea paraclisului de la demisol.

În cuvântul său de învăţătură PS Părinte Casian a adus în faţa credincioşilor exemplul de vieţuire a Sfântului Ioan Botezătorul şi a părinţilor lui, accentuând marele dar al naşterii de prunci şi responsabilitatea care vine împreună cu acesta.

Biroul de Presă şi Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook