Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 26 iunie, în Catedrala Epsicopală din Galaţi Preasfinţitul Părinte Casian împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi a sfinţit Drapelul naţional în prezenţa a numeroşi credincioşi şi a reprezentanţilor autorităţilor locale. După slujba respectivă Chiriarhul Eparhiei a înmânat drapelul domnului Claudiu Brânzan, prefectului judeţului Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

În cuvântul său de învăţătură PS Casian a subliniat importanţa cinstirii drapelului, simbolul patriei şi legătura lui profundă cu neamul şi credinţa poporului român, propunând ca, pe viitor, an de an, fiecare parohie să sfinţească şi să arboreze drapelul la sfintele biserici.
La finalul întâlnirii, militarii au purtat drapelul în procesiune către Piaţa Drapelului din Grădina Publică, unde acesta a fost arborat.
Ziua de 26 iunie a fost declarată “Ziua Drapelului Naţional” de către Parlamentul României prin legea nr. 96 din 20 mai 1998. Această zi este marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii, în colaborare cu Patriarhia Română, prin eparhiile din ţară, organizându-se la nivel central şi local programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne şi la Catedralele episcopale.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook