Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 12 iunie, a avut loc la orele 17.00 la Teatru Muzical “Nae Leonard” din Galaţi conferinţa cu tema “Abecedarul duhovnicesc” susţinută de către preacuviosul părinte Teofil Părăian de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus. Întâlnirea a avut loc în cadrul serbării de absolvire a elevilor de la Seminarul Teologic din Galaţi. La această întâlnire au participat preoţi şi credincioşi, studenţi şi elevi de la şcolile şi liceele din municipiile Galaţi şi Brăila.

Conferinţa a fost deschisă de un program muzical susţinut de Corul Seminarului Teologic din Galaţi care a cuprins cântări bisericeşti specifice acestei perioade liturgice şi poezii cu caracter creştin. Apoi a urmat discursul Părintelui Teofil, care a vorbit celor prezenţi despre câteva lucruri de bază care ar trebui să caracterizeze fiecare creştin al Bisericii noastre: participarea la Sfânta Liturghie în fiecare duminică şi în fiecare sărbătoarea, rugăciunea de dimineaţa şi seara, şi din tot timpul zilei, citirea a cel puţin două capitole din Noul Testament zilnic, cercetarea de sine, mărturisirea păcatelor la un preot duhovnic şi postul.
Părintele Teofil Pârâian este unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai ţării noastre. El a scris peste 30 de cărţi de folos duhovnicesc de care se bucură şi se folosesc credincioşii Bisericii noastre.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook