Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 6 iunie 2009, în ajunul praznicului Cincizecimii, Preasfinţitul Casian, Epscopul Dunării de jos, a participat la slujba de la biserica „Pogorârea Duhului Sfânt" din municipiul Galaţi, după care s-a întâlnit în parcul din apropierea sfântului locaş cu copiii prezenţi la acest eveniment şi cu părinţii şi bunicii acestora, pe care i-a binecuvântat şi cărora le-a oferit daruri de suflet.

Duminica Părinţilor şi a Copiilor a fost sărbătorită şi în Eparhia Dunării de Jos prin organizarea, în majoritatea parohiilor, a unor manifestări liturgice şi filantropice dedicate în special familiilor cu mulţi copii sau celor care participă şi se implică cu dragoste şi jertfelnicie în viaţa comunităţilor şi a bisericilor de care aparţin. De asemenea, pentru copii părăsiţi sau fără de părinţi de la centrele de plasament din municipiile Galaţi şi Brăila, creştinele din comitetele parohiale au pregătit cărţi de rugăciuni, iconiţe şi pachete cu dulciuri pe care le-au dăruit acestor copii după slujba Sfintei Liturghii de la praznicul Pogorârii Sfântului Duh.

Tot astăzi, la Aşezământul filantropic eparhial „Sf. Vasile cel Mare" din Galaţi s-a desfăşurat întâlnirea copiilor asistaţi în cadrul acestui aşezământ cu părinţii sau tutorii acestora.

La finalul acestor manifestări, PS Episcop Casian a binecuvântat punerea pietrei de temelie pentru noua clădire din cadrul acestui complex filantropic, clădire ce se va constitui în sediul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţa", finanţat din fondurile Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

De asemenea, manifestări dedicate părinţilor şi copiilor lor au mai avut loc şi la Grădiniţa „Familia" şi la parohiile din municipiul Brăila.

Biroul de Presă şi Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook