Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 12 iunie 2011, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi s-a sărbătorit cu mare evlavie praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, prin săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţi şi diaconi, în prezenţa reprezentanţilor Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Locomotor din Galaţi, precum şi a câteva sute de credincioşi.

În cadrul slujbei, ierarhul locului a ţinut un cuvânt de învăţătură prin care a subliniat importanţa acestei săbători în viaţa creştinilor, Pogorârea Duhului Sfânt fiind considerat momentul naşterii Bisericii şi al începutului propovăduirii Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos în întreaga lume.

De asemenea, a fost împlinită rânduiala Vecerniei speciale în cadrul căreia s-au rostit cele opt rugăciuni de invocare a Duhului Sfânt şi s-au sfinţit ramurile de nuc – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

La sfârşitul sfintei slujbe, după datină, credincioşii au primit ramuri de nuc, prin care le vestesc şi celor de acasă, care din binecuvântate pricini nu au fost prezenţi la biserică, bucuria praznicului Pogorârii Duhului Sfânt.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook