Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos


Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 8 iunie a.c., absolvenţii promoţiei 2017 din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie – Galaţi au organizat cursul festiv la finalizarea studiilor.

Programul a debutat cu participarea tinerilor teologi la slujba Sfintei Liturghii, oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi de către un sobor de preoţi profesori, în prezenţa Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat slujba de Te Deum, ca mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu.

Cursul festiv al absolvenţilor de teologie didactică şi teologie asistenţă socială, precum şi a masteranzilor s-a desfăşurat în sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie. La eveniment au participat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, pr. lector univ. dr. Lucian Petroaia şi prof. univ. dr. Ion Corduneanu, decanul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a îndemnat pe absolvenţi „să caute raţiunile profunde şi în continuare să fie preocupaţi de identificarea semenului nostru care are nevoie de ajutor, căci Sfânta Liturghie este prelegerea care ne pune în faţa lui Dumnezeu şi ne aşeză unul lângă altul, tocmai pentru a fi şi a ne împărtăşi de comuniune şi a ne vede real unul pe celălalt“.

Vorbind despre importanţa teologiei în viaţa fiecărui om, Părintele Arhiepiscop a arătat că „teologia nu este doar şcoală, ştiinţă sau pasiune lăuntrică, ea este cu mult mai mult, este tocmai ceea ce ne lipseşte. Ea este cea care ne introduce la dialogul pe verticală şi ne conduce la Sfântul Potir. Ea are în vedere legătura de la persoană la persoană pentru a transmite bucuria“.

În încheierea cuvântului, Chiriarhul Dunării de Jos a apreciat iniţiativa absolvenţilor de la  Secţia Asistenţă Socială, că au hotărât să-şi încheie cursurile prin deplasarea la Centrul de Plasament nr. 3 din Galaţi, care pe viitor va fi pus sub ocrotirea Sfintei Treimi, ca semn al prelungirii dragostei.

În continuare, prof. univ. dr. Ion Corduneanu, decanul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie, adresându-se studenţilor şi masteranzilor, le-a dorit „să vieţuiască prin slujirea aproapelui, să înflorească prin fapte bune, să crească prin iubirea pe care o put dovedi şi prin puterea de sacrificiu“.

Profesorii şi absolvenţii au rostit scurte alocuţiuni adecvate momentului solemn al absolvirii cursurilor de licenţă şi masterat, evidenţiind faptul că Biserică reprezintă pentru ei elementul fără de care viaţa nu ar putea exista.

La final au fost oferite diplome şi flori.

Anul acesta au absolvit 32 de studenţi şi 18 masteranzi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook