Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos


Şi în acest an, parohia „Sf. Mina, Victor şi Vichentie“, în cooperare cu Şcoala Gimnazială „Miron Costin“ şi Clubul de Şah „Diana“ din Galaţi, a organizat Concursul de şah „In hoc signo vinces“.

Competiţia se desfăşoară, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 10-11 iunie a.c.

Ajuns la cea de a V-a ediţie, concursul se desfăşoară pe parcursul celor două zile în 5 runde şi reuneşte peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, majoritatea elevi ai Şcolii Gimnaziale „Miron Costin“ din Galaţi, campioni sau vicecampioni naţionali la şah, dar şi elevi de la alte şcoli sau copii înscrişi la diferite cluburi sportive din municipiul Galaţi.

Manifestarea a debutat cu rostirea de rugăciuni și oficierea unei slujbe de mulţumire urmată de intonarea Imnului Naţional al României, după care, în parcul bisericii „Sf. Mina, Victor şi Vichentie“ s-a desfăşurat concursul propriu-zis.

Tinerii şahişti gălăţeni au fost îndrumaţi şi supravegheaţi de specialişti în sportul minţii şi de juriul format din 5 arbitri de la Clubul de Şah „Diana“ din Galaţi, club afiliat la Federaţia Română de Şah, arbitru principal al competiţiei fiind dl Aurel Cojocaru, candidat de maestru, conform sistemului de joc elveţian BUCHHOLZ.

După fiecare rundă de şah, în timpul de pauză, copii au avut posibilitatea de se bucura și de a se destinde în parcul amenajat foarte frumos, în cutea acestei bisericii gălăţene.

Mâine, după Sfânta Liturghie, va avea loc festivitatea de premiere a concurenţilor situaţi pe locurile I, II şi III, înmânarea medaliilor şi cupelor câştigătorilor, precum şi oferirea unor diplome de participare tuturor competitorilor.

Trofeele vor fi înmânate de către membrii echipei de fotbal de sală „United“ Galaţi, vicecampioni naționali ai acestui sport.

Concursul de şah „In hoc signo vinces“ face parte din calendarul activităţilor cultural-misionare desfăşurate de parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos în Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului“ în Patriarhia Română.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook