Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele de 8 şi 9 iunie a.c., parohia „Sf. Mina, Victor şi Vichentie“ din Galați, în cooperare cu Şcoala Gimnazială „Miron Costin“ şi Clubul de Şah „Diana“ din Galaţi, organizează Concursul de şah „In hoc signo vinces“, considerat cel mai mare concurs de șah în aer liber din România.

Competiţia, ajunsă la cea de a VII-a ediţie s-a desfăşurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în curtea bisericii „Sf. Mina, Victor şi Vichentie” din Galaţi.

Prezent la eveniment, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe concurenți, le-a oferit iconițe și a ținut un cuvânt în care a apreciat exemplara organizare a acestei competiții la care participă un mumăr așa de mare de copii.

Pe parcursul celor două zile, concursul este organizat în 5 runde şi a reunit peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, elevi de la şcolile din municipiul Galaţi sau copii înscrişi la diferite cluburi de şah cu performanţe notabile, dar şi din localităţile rurale Schela, Şendreni, Smârdan, Vânători şi Griviţa.

Manifestarea a debutat cu rostirea de rugăciuni și intonarea Imnului Naţional al României, după care, în parcul bisericii „Sf. Mina, Victor şi Vichentie“ s-a desfăşurat concursul propriu-zis.

Tinerii şahişti gălăţeni au fost îndrumaţi şi supravegheaţi de specialişti în sportul minţii şi de juriul format din 5 arbitri de la Clubul de Şah „Diana“ din Galaţi, club afiliat la Federaţia Română de Şah, arbitru principal al competiţiei fiind dl Aurel Cojocaru, candidat de maestru, conform sistemului de joc elveţian BUCHHOLZ.

După fiecare rundă de şah, în timpul de pauză, copiii au primit din partea organizatorilor covrigi, gogoși și apă, avânt totodată şi posibilitatea de se bucura și de a se destinde în parcul amenajat foarte frumos în cutea acestei bisericii gălăţene.

Astăzi s-au desfășurat patru din cele cinci runde stabilite pentru concurs, urmând ca duminică, 9 iunie a.c., să se joace runda finală.

Mâine, după încheierea concursului și după săvârșirea Sfintei Liturghii, în biserica parohialăva avea loc festivitatea de premiere a concurenţilor situaţi pe locurile I, II şi III, înmânarea medaliilor şi a cupelor câştigătorilor, precum şi oferirea unor diplome de participare și diverse alte daruri tuturor competitorilor.

Concursul de şah „In hoc signo vinces“ face parte din calendarul activităţilor cultural-misionare desfăşurate de parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos în anul dedicat omagierii satului românesc.

 Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook