Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a II-a după Rusalii, numită şi Duminica Sfinților Români, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați, în prezenţa a numeroşi credincioşi din municipiu.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mai mulți copii prezenţi la slujbă fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, în care se relatează despre chemarea primilor apostolilor la lucrarea sfântă de propovăduire a cuvântului lui Dumnezeu.

„Mântuitorul Iisus Hristos mai înainte de a începe misiunea Sa de vestire a Evangheliei și de înnoire a mesajului împărăției lui Dumnezeu pe pământ, a școlit la o școală a Sa, cea a Evangheliei și a Împărăției lui Dumnezeu, persoane foarte disponibile și dispuse să Îl înțeleagă pe El ca Dumnezeu, iar pentru acesta era nevoie de cineva care să treacă de la înțelesurile și preocupările omenești la înțelesurile dumnezeiești din școala divină. Această școală divină a Fiului lui Dumnezeu este o școală pentru a școli oamenii, pentru ca la rândul lor oamenii să se înscrie în școala cea mare a învățăturii lui Dumnezeu, care întotdeauna este o învățătură formativă pentru o viață frumoasă, armonioasă și plină de normalitate și de darurile Duhului Sfânt aici pe pământ și pentru sfințenie în veșnicie“, a spus ierarhul.

De asemenea, ierarhul a vorbit și despre sfinții neamului nostru care l-au urmat pe Hristos și L-au propovăduit atât prin viața lor aleasă, cât și prin cuvântul și scrisul lor, devenind astfel faruri călăuzitoare pentru noi toți cei de astăzi.

„De multe ori Dunărea s-a înroșit de sângele sfinților mucenici. Lună de lună, calendarul nostru bisericesc e plin de culoarea albastru pentru a ne arăta azurul credinței ce a învăpăiat inimile mulțimilor de sfinți români de pretutindeni, din tot locul și din tot timpul, iar icoana lor îl arată pe Hristos Domnul deschizând ușile raiului pentru ei“, a mai precizat chiriarhul.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți și le-a oferit iconițe.

 Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook