Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos
În Duminica a IV-a după Paşti, a Slăbănogului de la Scăldătoarea Vitezda, în Catedrala Episcopală la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Casian au fost invitaţi membrii Asociaţiei Persoanelor bolnave de Scleroză Multiplă din municipiul Galaţi.

Pentru cei ce au putut participa, Primăria mun. Galaţi a pus la dispoziţie un microbuz adaptat special cu rampă de acces pentru scaunele rulante. Astfel, dna. Gina Sârghi, preşedinta asociaţiei, sprijinită de dl. asistent social Costel Căuş de la Centrul Eparhial, care se ocupă de categoria persoanelor cu dizabilităţi, ajutaţi şi de 2 elevi ai Şcolii de cântăreţi „Sf. Ap. Andrei" – Galaţi, au mers la domiciliile a 14 persoane, unele având nevoie de transportul pe braţe, de la apartamentele aflate la etajele 1,2 sau 3, până în microbuz şi la întoarcere la fel. A fost un efort destul de mare şi o experienţă inedită, care a dat prilejul celor ce au participat la această acţiune de a înţelege mai concret ce înseamnă fapta samariteanului milostiv.

În Catedrala episcopală, PS Părinte Episcop Casian a cuprins în cuvântul de învăţătură, adevărul că Hristos Domnul este atât Mântuitorul cât şi Doctorul sufletelor şi trupurilor noastre, punând accent pe suflet ca loc în care boala se sălăşluieşte mai întâi şi din care se extinde apoi şi în trupul nostru. Ierarhul Dunării de Jos adresat persoanelor bolnave prezente acelaşi îndemn pe care l-a adresat Mântuitorul slăbănogului vindecat: „Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău!", dorind să-i conştientizeze de faptul că este destul de mult că suferă în trupul lor şi de aceea nu trebuie să-şi amplifice suferinţa printr-un mod rău de gândire.

S-a dorit cu această ocazie, ca cei care au participat la Sfânta Liturghie să nu se facă doar părtaşi la cuvântul Domnului, de aceea, cei care au primit dezlegare de la duhovnic s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului. La final, după ce bolnavii au ieşit din catedrală, însoţiţi de Preasfinţitul Casian şi de pc preoţi şi diaconi slujitori, Preasfinţia Sa i-a ajutat să se închine şi să sărute sfintele moaşte ale Sf. Atanasie, Patriarhul Constantinopolului pe care le-a depus apoi la baldachinul din faţa catedralei spre închinarea celorlalţi credincioşi.

Toate persoanele cu handicap locomotor prezente la acest eveniment au primit pachete cu alimente de primă necesitate în valoare de 1000 lei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook