Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 19-21 mai a.c. s-au desfăşurat Zilele oraşului Făurei prilejuite de praznicul Sf. Împăraţi şi întocmai cu aposolii, Constantin şi Elena - patronii spirituali ai oraşului.

În seara zilei de 20 mai, orele 15, clerul şi credincioşii din localiataea Făurei s-au bucurat de prezenţa şi binecuvântarea episcopului locului, PS Casian, care a felicitat elevii ce au participat la olimpiada de religie atât la faza judeţeană cât şi la cea naţioanlă. Cu aceste prilej elevii au ascultat cuvântul de învăţătură al Prea Sfinţitului şi au fost premiaţi cu premii constând în icoane şi rechizite. Elevii de la Grupul Şcolar ,,George Vîlsan" din localitate, pregătiţi de d-na prof de religie Elena Cocîrlea, au prezentat interactiv, după modelul proiectului ,,Hristos împărtăşit copiilor", aspecte din viaţa sfinţilor capadocieni şi în special a Sfântului Vasile cel Mare, dar şi din viaţa Sfinţilor Împăraţi. Elevii au creionat portretul fizic şi moral al Sfântului Vasile cel Mare şi au citat din cele mai frumoase cuvinte de învăţătură din operele Sfântului Vasile, arătând prin aceasta dorinţa tinerilor de a cunoaşte şi urma vieţile sfinţilor. Cu aceeaşi ocazie a fost inaugurată expoziţia de icoane cu sfinţii capadocieni pictate de copiii din localitate. Tot cu acest prilej biserica parohiei cu hramul ,,Sf. Ioan Botezătorul" a fost împodobită cu vitralii, după care s-a vizitat şantierul unde se ridică cantina socială a parohiei.

Alături de credincioşi şi părintele Viorel Enache – protoiereu de Făurei au fost prezenţi preoţi din parohiile învecinate şi autorităţile locale: primarul localităţii – Stăncescu Virginia, directorul Grupului Şcolar ,,George Vîlsan"- Petrovici Gabriela şi alţii.

Slujba s-a desfăşurat într-o atmosferă de evlavie şi emoţie duhovnicească, elevii şi credincioşii dând răspunsurile la slujbă. În timpul slujbei s-au rostit rugăciune de ploaie şi de mulţumire către Dumnezeu pentru toate binefacerile primite, precum şi rugăciune pentru sănătatea celor bolnavi.

Bucuria a fost cu atât mai mare cu căt la acestea s-a adăugat şi cântecele pregătite de corul şcolii condus de d-l prof. Găgeanu Vavila. După vecernie, prinoasele de la Litie au fost oferite participanţilor precum şi iconiţe cu cei doi sfinţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook