Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 22 mai 2009, s-au desfăşurat la Galaţi, lucrările Simpozionului ştiinţific „Sfântul Vasile cel Mare, dascăl, exeget, apologet şi misionar al Evangheliei". Acţiunea a fost organizată de Episcopia Dunării de Jos în colaborare cu Universitatea Dunărea de Jos", prin Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie.

Programul Simpozionului a debutat cu o slujbă de Te-Deum în Catedrala Episcopală la care a participat şi PS Casian, chiriarhul locului.

Prima secţiune a lucrărilor simpozionului s-au desfăşurat în cadrul Departamentului teologic gălăţean. Au fost prezentate referate de specialitate de către pc diac. prof. dr. Ioan Caraza de la Facultatea de Teologie din Bucureşti („Preocupări patristice în teologia ortodoxă actuală, cu privire specială asupra teologiei Sfinţilor Capadocieni"), pc pr. prof. dr. Nichita Runcan de la Facultatea de Teologie din Constanţa („Personalitatea patristică a Sfântului Vasile cel Mare"), dl prof. dr. Florin Marinescu de la Institutul de Studii Neoelenice din Atena, pc pr. Iulian Eni, doctorand la Universitatea din Tesalonic, („Bibliografia greacă despre Sfinţii Capadocieni"), pc pr. conf. dr. Ionel Ene, director al Departamentul de Teologie din Galaţi („Chipuri de sfinţi, martiri, părinţi capadocieni, contemporani cu Sfântul Vasile cel Mare"), precum şi alte comunicări ale membrilor corpului profesoral al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie - Galaţi.

În cadrul celei de-a doua secţiuni a Simpozionului, desfăşurată la Centrul de studii "Sf. Grigorie Teologul" din cadrul Centrului eparhial –Galaţi, au fost prezentate referate şi studii de cercetare ale masteranzilor şi studenţilor teologi din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos", pe marginea temei simpozionului: „Sfântul Vasile cel Mare, dascăl, exeget, apologet şi misionar al Evangheliei".

Biroul de Presă şi Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook