Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop dr. Casian Crăciun, în data de 9 mai 2009, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, a avut loc cercul pedagogic al cadrelor didactice ce predau religia cadrelor didactice, preoţi şi mireni ce predau religia în liceele din municipiul Galaţi.

Ziua a debutat, conform programului anunţat, cu oficierea Sfintei Liturghii la Capela Seminarului, la care au asistat şi cadrele didactice prezente. A urmat cuvintele de deschidere ale pc pr. Costel Bulgaru, directorul şcolii şi pc diac. Daniel Bejan, inspector de specialitate, după care a fost prezentată oferta educaţională a Seminarului, sălile de clasă, biblioteca, laboratorul de fizică-chimie-biologie, studioul de înregistrări, cabinetele de limbi străine şi de informatică.

După deschiderea făcută de corul seminarului, pc pr. Călin Toderiţă, pedagog şi suplinitor pe catedra de Studiu al Noului Testament, a prezentat lecţia demonstrativă „A doua călătorie misionară a Sf. Apostol Pavel", din programa clasei a XI-a. Părintele profesor a parcurs lecţia îmbinând metodele tradiţionale cu cele moderne, folosind o prezentare pe computer, dublată de lectura biblică şi de explicarea momentelor importante ale acestei călătorii a Apostolului neamurilor.

În continuare pc pr. Sorin Cojocaru, titular pe catedra de Istorie bisericească, a susţinut referatul cu tema „Sfântul Vasile cel Mare, dascăl al tinerilor". A fost o prezentare interactivă şi s-a evidenţiat prin buna documentare şi diversitate a bibliografiei folosite. Referatul a fost însoţit de o prezentare a vieţii şi activităţii Sf. Vasile cel Mare.

S-a continuat cu discuţii pe marginea activităţilor asistate, concluziile fiind:

- importanţa vieţii şi a învăţăturii Sfinţilor Părinţi în formarea tinerilor de astăzi

-necesitatea dialogului şi a legăturilor dintre şcolile şi liceele laice şi Seminarul teologic

- posibilitatea folosirii bibliotecii Seminarului ca centru de documentare pentru profesori şi elevi;

Lucrările s-au încheiat cu un concert susţinut de corul seminarului.

 

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook