Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În noaptea Sfintei Învieri a Mântuitorului Iisus Hristos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cu un ceas înainte de miezul nopţii, a oferit protoiereilor şi preoţilor eparhiei, Lumina  Sfântă adusă în seara aceleiaşi zile de o delegaţie a Patriarhiei Române, direct de la biserica „Învierii Domnului“ din Ierusalim. Lumina a fost dusă cu evlavie de preoţi şi oferită credincioşilor adunaţi în sfintele lăcaşuri.

Sunetele de clopot au anunţat la miezul nopţii momentul aşteptat cu atâta emoţie de către credincioşi, al oferirii, de către ierarhul locului, a Luminii Sfinte de la Ierusalim. La chemarea „Veniţi de luaţi lumină!“ au răspuns cu emoţie şi lacrimi de bucurie în ochi cei peste 10.000 de creştini, care au umplut atât esplanada Catedralei Arhiepiscopale de la Dunărea de Jos, cât şi întreaga Stradă Domnească.

După încheierea slujbei Canonului Învierii, în Catedrala Arhiepiscopală a fost săvârşită Sfânta Liturghie Pascală, la care a luat parte un număr impresionant de credincioşi gălăţeni, printre care şi reprezentanţi ai autorităților locale.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook