Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua Marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi, preotul capelan Obreja Ioniţă a săvârşit slujba Vecerniei speciale pentru deţinuţii adunaţi în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, la finalul căreia s-a adăugat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Cu acest prilej, Chiriarhul a adresat un cald cuvânt părintesc persoanelor private de libertate, prezente la acest moment de suflet desfăşurat în capela penitenciarului, încurajându-i şi îndemnându-i să-şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hristos Cel Înviat din morţi, ca pe cel mai de preţ dar de la Dumnezeu.

În continuare, o parte din persoanele private de libertate, coordonate de prof. Ovidiu Gafton au susţinut un program de cântece pascale şi poezie creştină intitulat sugestiv „Învierea noastră cu Hristos“.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a împărţit apoi iconiţe celor prezenţi şi a ciocnit cu ei ouă roşii.

Programul a continuat cu vizitarea creştinilor şi creştinelor aflaţi în celulele penitenciarului pe care i-a binecuvântat cu mesajul pascal „Hristos a înviat!“ şi cu care a ciocnit ouă roşii.

Această vizită face parte din programul tradiţional al chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook