Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 23-24 mai 2016, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ se desfăşoară examenul de certificare a competenţelor profesionale.

Elevii seminarişti din anul terminal au participat mai întâi la Sfânta Liturghie oficiată în capela „Sf. Apostol Andrei“ de către un sobor de preoţi profesori, în prezenţa Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

La final, ierarhul a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toţi tinerii seminarişti.

Pe parcursul celor două zile, fiecare absolvent a prezentat şi susţinut în faţa comisiei, proiectul elaborat pentru examenul de atestat profesional, dar şi probe practice, ce au constat în executarea cântărilor psaltice din programa analitică, prezentarea unui plan de cateheză şi omilie tematică sau exegetică, precum şi descrierea rânduielilor sfintelor slujbe şi simbolistica lor.

Cea de a doua zi a examenului a fost rezervată probei la disciplinele practice.

Elevii clasei a XII-a Patrimoniu au  expus lucrările iconografice realizate pentru examenul de atestat în spaţiul special amenajat din incinta seminarului.

La examen au participat 39 de elevi din cadrul Secţiilor Pastorală şi Patrimoniu, care au făcut dovada cunoştinţelor acumulate în cei 4 ani de studiu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook