Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 10 mai 2018, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc o întâlnire consultativă cu principalii factori de răspundere, în vederea organizării şi bunei desfăşurări a celei de-a XXIII-a ediţii a pelerinajului tinerilor liceeni din judeţele Galaţi şi Brăila, la Mănăstirea Buciumeni, care își sărbătorește hramul la praznicul Sfintei Treimi.

Întrunirea, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial şi a reunit tineri – reprezentanţi ai liceelor din municipiile Galaţi, Brăila și Tecuci, protoierei, preoţi care coordonează programe cu tinerii în parohii, inspectori şi profesori de religie, studenți ai Departamentului Teologie al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie şi elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi.

După rugăciune, pc vicar eparhial a pus participanţii în temă, subliniind tradiţia şi longevitatea acestui proiect pentru tineret în eparhie, iar pc. pr. inspector eparhial pentru cateheza parohială a schiţat câteva elemente de noutate care ar putea da un plus de dinamism şi prospeţime întâlnirii de la Mănăstirea Buciumeni.

De asemenea, au fost stabilite aspecte privind organizarea pelerinajului, prin implicarea directă a grupelor de tineri voluntari, precum şi tema generală a pelerinajului, care în acest an va fi dedicată Centenarului Marii Uniri.

La final, Părintele Arhiepiscop a adresat un cuvânt de apreciere pentru implicarea activă a tinerilor în pregătirea şi susţinerea unor astfel de proiecte eparhiale, menite să coaguleze, să aducă bucurie şi comuniune în mijlocul tinerilor.   

În perioada imediat următoare, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop, tinerii se vor întruni în centrele cultural-sociale ale eparhiei, pentru a discuta și preciza detaliile necesare pregătirii, desfășurării și evaluării proiectului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook