Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 18 mai 2018, a avut loc la Galaţi vernisajul expoziţiei temporare 100 de ani de la Marea Unire. Jertfa pentru unitate şi credinţă“.

Evenimentul a fost organizat de Muzeu Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în colaborare cuMuzeul Naţional al Hărţii şi Cărţii Vechi Bucureşti, Muzeul Brăilei „Carol I”, Muzeul „Vasile Pârvan“, Bârlad, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu“, Tecuci, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea“, Galaţi, Biblioteca „V.A.Urechea“, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei“, Asociaţia „Tradiţia Militară“, Asociaţia Romilitaria Brăila, Asociaţia „Tinerii şi Viitorul“, Paul Braşcanu – colecţionar şi ing. Cristian Dumitru - colecţionar.

Expoziţia a avut loc în Sala „Sergiu Dumitrescu“ din cadrul Muzeului eparhial şi a adus în atenţia publicului vizitator documente concrete, fapte, evenimente şi personalităţi marcante care au contribuit la făurirea idealului naţional al unităţii de credinţă şi de neam.

La vernisajul expoziţiei au participat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, per­so­nalităţi ale vieţii culturale gălă­ţene, istorici, cadre didactice, elevi seminarişti, preoţi şi credincioşi din eparhie.

Pe parcursul vernisajului au fost realizate mai multe momente cultural-artistice ce au constat în recitări de poezii, interpretări de cântece patriotice, scenete cu caracter istoric şi prezentarea mai multor tipuri de uniforme de soldat, ţinută de campanie şi ţinută de soră medicală decorată cu Ordinul Regina Maria cl. III.

În cuvântul adresat celor prezenţi la eveniment, Chiriarhul Dunării de Jos a mulţumit organizatorilor şi a subliniat importanţa organizării unor astfel de evenimente culturale în Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam, pentru cetăţenii urbei de la Dunăre şi nu numai.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului în perioada 18 mai – 15 iulie 2018.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook