Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La praznicul Naşterii Maicii Domnului, din data de 8 septembrie 2010, la Mănăstirea Cudalbi, din judeţul Galaţi, s-a sărbătorit hramul acestui important centru de viaţă duhovnicească, din Câmpia Covurluiului. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de preoţi şi diaconi slujitori, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, precum şi a credincioşilor Eparhiei, dar şi din întreaga ţară. De asemenea, la eveniment au mai participat principalele grupuri folclorice din zonă, îmbrăcate în costume populare: Grupurile folclorice din comunele Piscu şi Pechea, Grupul vocal „Cununiţa satului”, din comuna Lieşti şi Grupul folcloric „Cucuzeanca”, din comuna Cuza-Vodă.

Situată în vecinătatea comunei Cudalbi din judeţul Galaţi, mănăstirea datează din anul 1925. A fost închisă în 1956, odată cu instalarea regimului comunist în România, însă îşi reia activitatea în anul 1990, prin binecuvântarea Arhiepiscopului Antim al Tomisului şi Dunării de Jos, precum şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, la momentul respectiv având rangul de arhiereu vicar. Începând cu anul 2004 în incinta mănăstirii a început înălţarea unei frumoase biserici, lucrările fiind finalizate de curând.

În cuvântul său de învăţătură, Chiriarhul Dunării de Jos a subliniat grija deosebită pe care Preasfânta Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioara Maria o poartă pentru toţi credincioşii, drept pentru care noi suntem datori a-i adresa puirurea rugăciuni de mulţumire şi de laudă pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu prin mijlocirea Celeia Care „astăzi a pus început mântuirii noastre”.

După Sfânta Liturghie Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a mulţumit tuturor ctitorilor, donatorilor şi binefăcătorilor sfintei mănăstiri şi a invitat pe toţi credincioşii prezenţi la eveniment să ia parte la agapa frăţească, organizată în cinstea acestui înălţător moment.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook