Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La invitaţia Preasfinţitului Episcop Casian al Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitului Mitropolit Dionisie de Corint (Grecia) a efectuat în perioada 16-18 martie a.c. o vizită frăţească în  Episcopia Dunării de Jos. Cu acest prilej luni, 16 martie 2009, au fost aduse la Galaţi, ca dar pentru credincioşii Eparhiei noastre, o părticică din moaştele Sfântului Vasile cel Mare (†379), precum şi veşmântul Sfântului Cuvios Patapie Egipteanul (†463).

La momentul întâmpinării delegaţiei din Grecia care a adus aceste sfinte odoare, au luat parte aproape 200 de preoţi din întreaga eparhie, la care s-au adăugat câteva mii de credincioşi ce au participat cu însufleţire şi bucurie la acest popas duhovnicesc din Sfântul Post al Paştilor. După slujba de mulţumire săvârşită în Catedrala gălăţeană de către ierarhul Dunării de Jos şi Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfinţitul Casian a adresat un cuvânt de bun venit delegaţiei de la Corint, apreciind efortul şi dragostea ÎPS Mitropolit Dionisie de a aduce în România aceste sfinte moaşte, ale Sfântului Vasile, marele ierarh şi dascăl al creştinătăţii, cinstit cu mare evlavie de către poporul român. Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor organizate în cadrul Episcopiei Dunării de Jos cu prilejul Anului comemorativ – omagial al Sfântului Vasile cel Mare şi al celorlalţi Părinţi capadocieni.

Acestor sfinte relicve, cărora li s-au adăugat, în ziua de 18 martie a.c., şi sfintele moaşte ale celor 5 Mucenici din Insula Samotracia, Grecia (sec. al XIX-lea), au fost aşezate în baldachinul special amenajat în faţa Catedralei episcopale din Galaţi şi pot fi venerate de credincioşi până la finalul acestei săptămâni.

Sfintele moaşte ale Sfântului Vasile cel Mare şi veşmântul Sfântului Patapie vor rămâne la Galaţi, îmbogăţind astfel tezaurul spiritual al Catedralei episcopale din Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook